Sto schenkt De Appeltuin een warm jasje

Aan het UZ Brussel werd maandag De Appeltuin, een speel- en leefruimte voor kinderen met kanker en andere ziekten, officieel in gebruik genomen.

De Appeltuin is het eerste nieuwbouwproject van het UZ Brussel dat enkel gefinancierd werd met giften. Er werd al zo’n 1,2 miljoen euro ingezameld dankzij meer dan 11.000 schenkers.

De Appeltuin is 656 m² groot en bestaat uit twee delen: een deel voor kankerpatiëntjes en een deel voor andere zieke kinderen.

Een belangrijke schenker in dit project is het bedrijf Sto, de wereldwijde specialist in gevelisolatie, waarvan het Belgische filiaal in Asse is gevestigd. Sto zorgde ervoor dat De Appeltuin een gevelisolatiesysteem op maat kreeg.

‘Bij Sto werden we helaas ook al meermaals met kanker geconfronteerd’, zegt Gino Gailliaert, Managing Director van Sto België. ‘Toen UZ Brussel ons contacteerde met de vraag om dit project te steunen, moesten we niet lang nadenken. Zeker als bleek dat we hen konden helpen door onze producten en knowhow ter beschikking te stellen in plaats van enkel geld te storten.’

Sto, een Duitse multinational, bezorgde de buitenmuur een thermisch isolatiejasje via het ETICS-syteem StoTherm Classic. De afwerking ervan gebeurde met groene sierpleister (294 m²) en Sto-steenstrippen (123 m²).

‘Dit systeem is één van onze meest gevraagde producten en staat bekend om zijn degelijkheid en vele afwerkingsmogelijkheden’, aldus Gailliaert.

De Appeltuin zoekt nog giften voor de speeltuigen in de binnentuin. Storten kan op rekeningnummer BE23 9730 5574 1991. Info via Linda Sonck op www.vriendvoorhetleven.be

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk