Vlaams Belang wil regeringscommissaris voor Denderleeuw

Vlaams Belang Denderleeuw vraagt dat Vlaamse minister van Binnenlands Bestuur Liesbeth Homans (N-VA) een regeringscommissaris stuurt om in Denderleeuw orde op zaken te stellen.

Denderleeuw verkeert al een half jaar in een zware politieke crisis en na de jongste gemeenteraad lijkt de politieke chaos in de Dendergemeente compleet.

‘De huidige meerderheidspartijen geraken er maar niet uit en CD&V en sp.a blokkeren al maandenlang bewust de werking van de gemeente om een coalitiewissel te kunnen doorvoeren’, zegt VB-fractieleider Kristof Slagmulder (foto).

‘De gemeenteraad is één grote scheldpartij geworden, zo goed als alle dossiers worden tegengestemd, ondanks dat heel wat dossiers niet eens ideologisch gekleurd zijn zoals de aankoop van veiligheidskledij voor gemeentearbeiders, reglementen inzake baby- en peuteropvang, het nood- en interventieplan voor de rommelmarkt in Welle, enzoverder.’

‘Ook budgetten of gunningswijzen geraken maar niet goedgekeurd zodat de werking van de gemeentediensten in het gedrang dreigt te komen. Er kan momenteel zelfs geen huisbrandolie en diesel voor de gemeentelijke en OCMW-gebouwen besteld worden. Een ander gevolg van de politieke crisis is dat in bepaalde wijken het onkruid welig tiert omdat contracten veel te laat werden afgesloten.’

Vlaams Belang vindt dat er een einde moet komen aan ‘de blokkeringen die louter met het eigenbelang te maken hebben’.

‘Een regeringscommissaris kan met ministeriële dekking in de plaats treden van het huidige ‘gemeentebestuur’ en moet ervoor zorgen dat er opnieuw gewerkt wordt in functie van de Denderleeuwse bevolking’, aldus Slagmulder.