Relegem verliest meester Carmeliet

In het rusthuis Heilig Hart in Grimbergen overleed maandag 23 maart oud-schooldirecteur Marcel Carmeliet uit Relegem. ‘Meester Carmeliet’, zoals hij in Asse gekend stond, werd 71. Hij leed al jaren aan Alzheimer.

Marcel Carmeliet begon als onderwijzer in de gemeentelijke basisschool van Relegem, waar hij ook de directiefunctie opnam. Nadien vroeg het gemeentebestuur hem om directeur te worden van de lagere school Asse-centrum en de basisschool van Krokegem.

Carmeliet bleef ook na zijn pensioen erg geĂ«ngageerd in het middenveld. Zo was hij bestuurslid in de Assese seniorenraad, ging hij de boer op als een van de eerste ‘ouderenconsulenten’ in onze provincie en was hij actief in Blijf Jong Relegem en in het Davidsfonds Wemmel-Relegem-Hamme. Hij was ook medeauteur van de boeken ‘Mensen van bij ons’ en ‘Twee eeuwen Relegem’.

Bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2000 stond hij eenmalig op de CVP-lijst.

Hij laat een echtgenote, twee kinderen en vier kleinkinderen na.

De begrafenisplechtigheid heeft plaats op zaterdag 28 maart om 10.30 uur in de Sint-Jan De Doperkerk in Relegem.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk