De 100 mooiste van Opwijk voor KOTK

Kom Opwijk Tegen Kanker slaagt er elke keer opnieuw in zowat gans Opwijk aan te spreken. Een dynamisch comité o.l.v. Eliane Laurent zorgt dat ook telkens voor een fris programma. Ook dit jaar zijn er een paar nieuwigheden waarbij vooral de Opwijkse kappers in de sportlights zullen staan. Met 45.000 euro vorig jaar is Kom Opwijk Tegen Kanker één van de grootste acties in Vlaams-Brabant.

De meeste scholen hebben hun actie al gevoerd of doen dat heel binnenkort. De Duizendpootrakkers brachten met hun strijkmarathon alvast 10.000 euro in het bakje. Voor de school én voor de klas die het meest centjes verzamelen is er een mooie prijs. Gloednieuw is de ‘De 100 Mooiste van Opwijk’. Van vrijdag 20 uur tot 02 uur en op zaterdag van 9 tot 21 uur is er non-stop een Opwijkse kapper aanwezig om te knippen, krollekes te draaien en nog zo veel meer. Voor de baardige heren zijn er ook twee barbiers. De producten zijn gesponsord zodat de hele opbrengst naar KOTK gaat. Reserveren via de website www.komopwijktegenkanker.be of 052/35.41.15.

Wij presenteren u het programma in een notendop (voor meer details, zie de KOTK-website). Het gaat al van start op donderdag 16 april met een voorstelling van Jelle Cleymans en Jonas Van Geel en de voorstelling van het beeld ‘koesteren’ van Opwijkenaar Jos Hens. Op vrijdag gaat Spits FM Om 21 uur van start met zijn 48-uren-marathon. Elk plaatje dat je aanvraag komt ten goed aan KOTK. Anderhalf uur vroeger start in de schuur van het Hof Ten Hemelrijk de grote KOTK-kwis.

Zaterdag is er in het Bakhuis van het HTH (van 19 tot 21 uur) een proefavond van Spaanse wijnen. Nieuw is de mini-roparun voor teams van lopers en fietsers (start tussen 14 en 16 uur). Ook nieuw is de Fifa by Night, voetbal op de PlayStation in het cafetaria vanaf 19 uur. In Nijdrop is er vanaf 21 uur een speciale KOTK fuif. Het hele weekend kan je in het HTH genieten van een spaghettifestijn.

Zondag is er in de schuur de Kinder- en Jeugddag (aanvang 14 uur) en het Opwijks Dessertenbuffet (van 12 tot 16.30 uur). Er worden trouwens nog vrijwillige taartenbakkers en dessertmakers gezocht. Nog een nieuwigheid zijn de KOTK Highland Games vanaf 14 uur in het park. Mannen en vrouwen in Schotse kilts nemen het tegen mekaar op in vijf Highland Games proeven. Ploegen van 4 tot 8 deelnemers kunnen deelnemen.

Zondagnamiddag verkoopt Alexandra haar alomgekende KOTK-plantjes, nationaal KOTK voorzitter Marc Michiels komt een handje toesteken en iedereen kan deelnemen (ook op zaterdag) aan een sneltombola met mooie prijzen. In de week die voorafgaat aan het KOTK-weekend is er de bibliotheekweek met een infostand. Op zondagavond (20 uur) wordt afgesloten met een apotheose en het bekend maken van de opbrengst. ‘We gaan niet voor een nieuw record maar we zeggen er ook niet nee tegen,’ besluit Peter Beerens. Alle vrijwillige werkers van het KOTK-comité knikken instemmend.