Parket Halle-Vilvoorde nu integraal in Asse

Het parket Halle-Vilvoorde zit vanaf dinsdag eindelijk integraal in Asse. Vrijdag werd de laatste fase van de verhuizing ingezet.

Na de splitsing van het politieke en gerechtelijke arrondissement Brussel-Halle-Vilvoorde zette de vorige regering nog alle spoed achter de oprichting van het nieuwe parket Halle-Vilvoorde, waarbij ook de visuele aanwezigheid in de nieuwe hoofdplaats Asse een prioriteit werd.

Op 31 maart 2014 was die oprichting een feit. Een voorhoede van 47 parketmagistraten en –medewerkers, inclusief de nieuwe procureur des Konings Thierry Freyne, kreeg haar werkplek in een gerenoveerde vleugel van de vroegere rijkswachtkazerne in de Nerviërsstraat.

Tegen 2017 zou op die site een gloednieuw gebouw moeten verrijzen, waar dan het hele parket zal huizen.

De administratie van het parket Halle-Vilvoorde bleef tot deze week nog steeds in Brussel werken, bij gebrek aan plaats in Asse. Daarom sloot de Regie der Gebouwen met de gemeente Asse een overeenkomst voor het oude rusthuis Hingeheem in de Gasthuisstraat.

De Regie mag in dat gebouw, in afwachting van de nieuwbouw, twee verdiepingen gratis gebruiken. Ze liet er in ruil wel voor een kwart miljoen opfrissingswerken in uitvoeren.

De werkzaamheden zijn nu achter de rug en dus startte gisteren de verhuizing van de parketmagistraten, de procureur des Konings en de juristen van de Nerviërsstraat naar de Gasthuisstraat.

Maandag verhuist dan de administratie van Brussel naar de Nerviërsstraat. Tegelijk komen de politieparketten, die nu nog gelokaliseerd waren in Halle en in Vilvoorde, naar de Gasthuisstraat.

‘Het volledige parket Halle-Vilvoorde zal dan in Asse zitten’, zegt woordvoerder Gilles Blondeau. ‘Er zullen dan 65 mensen werkzaam zijn in de Gasthuisstraat en 50 in de Nerviërsstraat.’

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk