Ouders toch voorstander van einde school om 15 uur

De ouders van de kinderen van de zes gemeentescholen in Asse kiezen nu toch vrij massaal voor een systeem waarbij de scholen om 15 uur (blijven) eindigen.

Dat blijkt uit de resultaten van de enquĂȘte die het gemeentebestuur in de loop van februari organiseerde. Het enquĂȘteformulier werd op maandag 23 februari uitgedeeld en de ouders kregen tot 27 februari om het in te vullen.

De ouders kregen de keuze uit twee voorstellen. In het eerste voorstel wordt de huidige feitelijke situatie, met Ă©Ă©n uur middagpauze en de laatste schoolbel om 15 uur, bevestigd. Het tweede voorstel keerde terug naar de vroegere regeling, met anderhalf uur middagpauze en het einde van de schooldag om 15.30 uur, maar met een zogenaamde ‘boterhammentaks’ van 75 eurocent per kind.

Liefst 89 procent van de gezinnen bezorgde de enquĂȘte terug. 

  • Bij de ouders kiest 72 procent voor voorstel 1 en 25 procent voor voorstel 2. De overige drie procent was blanco.
  • Bij de leerkrachten, waar de deelname ‘slechts’ 70 procent bedroeg, kiest 76 procent voor het eerste voorstel en 23 procent voor het tweede voorstel.
  • Bij de directies opteert 80 procent voor voorstel 1 en 20 procent voor voorstel 2.

De enquĂȘte werd ook ter beschikking gesteld van de scholen uit het vrij onderwijs en gemeenschapsonderwijs.

Enkel de Vrije Kleuterschool in Zellik besliste de enquĂȘte aan de ouders te bezorgen. In totaal bezorgde 53 procent van de gezinnen de enquĂȘte terug, waarvan 77 procent koos voor voorstel 1, 23 procent voor voorstel 2. De leerkrachten kiezen bijna allemaal voor voorstel 1.

De resultaten werden voorgelegd aan de schoolraad van 4 maart. De eindbeslissing ligt bij de gemeenteraad van Asse.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk