Nieuwe vrijetijdssite in Zellik tegen 2018

Asse wil tegen 2018 een nieuw polyvalent complex bouwen in Zellik ter vervanging van Den Horinck, de gemeentelijke feestzaal en jeugdhuis Time Out.

‘De infrastructuur van het cultuurcentrum, het jeugdhuis en de gemeentelijke feestzaal aan de Noorderlaan is aan vervanging toe’, zegt burgemeester Koen Van Elsen (CD&V).

‘In plaats van te investeren in aanpassings- en oplapwerk, kiest het bestuur voor een hedendaags en ecologisch nieuwbouwproject dat verschillende functies combineert en zodus een bruisende ontmoetingsplaats wordt.’

‘Niet alleen de behoeften van de betrokken partners kunnen maximaal worden ingevuld, maar ook kansengroepen en anderstaligen kunnen sterker betrokken worden bij het Zellikse gemeenschapsleven.’

Asse wil dat alle geïnteresseerden, verenigingen en gebruikers van bij de start kunnen participeren in de realisatie van deze Zellikse vrijetijdssite. Op woensdag 29 april om 19.30 uur in Den Horinck is iedereen welkom om alvast alle ideeën, dromen, bezorgdheden en verwachtingen op een rijtje te zetten.

In de meerjarenplanning voorziet het gemeentebestuur voor dit project drie miljoen euro, met realisatie tegen 2018.

‘Eerst moet nog het ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) Zellik-Berg worden goedgekeurd. Deze procedure wordt binnenkort opgestart. Daarbij is, naast de broodnodige woonzekerheid voor de bestaande woningen in dat gebied, ook een kmo-zone voorzien tegen de Ring. De meeste gronden in die zone zijn eigendom van de gemeente en het is de bedoeling om met de opbrengst van de verkoop het polyvalente complex te financieren’, aldus Van Elsen.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk