Albanese dievenbende opgerold dankzij alerte Assenaar

De Federale gerechtelijke politie van Halle-Vilvoorde heeft bij verschillende huiszoekingen in het Brusselse 8 personen gearresteerd die lid zijn van een Albanese criminele organisatie. De bende is verantwoordelijk voor meer dan 100 woninginbraken over het ganse land.

De bal ging aan het rollen toen een aandachtige burger twee verdachte individuen opmerkte in de wijk Zittert in Asse en de lokale politie hiervan inlichtte.

De opgeroepen politieagenten kon het duo aantreffen en identificeren. Het ging om twee Albanezen die in het Brusselse verbleven.

Het parket van Halle-Vilvoorde werd ingelicht over de verdachte toestand en beval een onderzoek door de Federale gerechtelijke politie van Halle-Vilvoorde.

Het tweetal bleek deel uit te maken van een echte criminele organisatie die zich voornamelijk had gespecialiseerd in woninginbraken. De speurders konden de link leggen tussen deze bende en wel meer dan 100 woninginbraken, van de Kust tot de Ardennen.

De onderzoeksrechter in Brussel werd gevorderd om deze criminele bende te ontmantelen. Afgelopen dinsdag vonden in de vroege ochtend in dat verband een reeks huiszoekingen plaats.

Acht verdachten werden gearresteerd. Vijf van hen werden door de onderzoeksrechter aangehouden. Twee andere werden in opdracht van de Dienst Vreemdelingenzaken opgesloten in het asielcentrum 127bis. De achtste mocht beschikken.

Later op de avond werd nog een negende verdachte gearresteerd. Hij werd woensdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter die besliste om hem aan te houden.

De speurders konden het afgelopen weekend ook al beslag leggen op een bestelwagen die gebruikt werd door de bende. In het voertuig werden o.a. gestolen televisies, laptops en GSM’s aangetroffen.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk