IKSO-run voor het goede doel

Op zaterdag 14 maart heeft opnieuw de IKSO/KCD-run plaats. Beide scholen uit Denderleeuw organiseren deze loopwedstrijd voor het goede doel.

Kim Gevaert, de meter van de wedstrijd, en Elodie Ouédraogo geven het startschot. De kids-run voor kinderen jonger dan 12 jaar gaat om 14 uur van start.

De eigenlijke IKSO-run, voor jongeren van 12 tot 92 jaar, begint een uurtje later. Er zijn trajecten van 3,5 km, 7 km en 10,5 km. Onderweg is er gratis bevoorrading.

Na afloop wacht een sportdrankje en een verrassingsgeschenk. De wedstrijd start aan de sportzaal van het IKSO.

Via de uitgang Nieuwstraat gaat het dan naar de Brandweerstraat, Jozef Sonckstraat, Moreelstraat, Dorp, Pastorijweg en de Schiptrekkersbrug langs het jaagpad tot aan de Kaaistraat en dan verder naar de Kasteelstraat, Zandplaatstraat, Jozef Sonckstraat, Brandweerstraat en Kon. Astridstraat.

Omleiding

Van 13.30 uur tot 17 uur is het kruispunt Nieuwstraat-Brandweerstraat- Kon. Astridstraat afgesloten, maar verkeer van en naar A. De Brabanterstraat blijft mogelijk.

Er geldt een inrijverbod in de Brandweerstraat en Jozef Sonckstraat. Op alle straten van het parcours wordt een snelheidsbeperking van 30 km/u ingevoerd.

Het doorgaand verkeer van de Nieuwstraat richting A. De Cockstraat wordt omgeleid via de Collegestraat, Lindestraat, Dwarsstraat, Geallieerdenstraat, Middenstraat. Het doorgaand verkeer komende van de A. De Cockstraat richting Nieuwstraat wordt omgeleid via de Middenstraat, Geallieerdenstraat, Veldstraat, Stadionlaan, Lindestraat, Collegestraat.