Savooikolen gestolen

Er zijn dieven en er zijn dieven. De enen stelen koper, gps-toestellen, … de anderen stelen savooikolen op het veld. Dat overkwam het tuinbouwersgezin van Eli Geeroms en Chantal Moyson.

Toen zij maandag aan de slag wilden op hun veld op de grens van Kobbegem (Asse) en Hamme (Merchtem) zagen zij dat ‘naarstige’ dieven hen voor waren geweest en met minstens 1500 savooikolen aan de haal waren. Dat moet de dieven aardig wat werk hebben gekost tijdens het weekend.

Op het veld zijn bandensporen van een tractor of een flinke aanhangwagen gevonden. En de dieven moeten zeker met meerdere personen aan de slag zijn geweest. De gestegen prijs van savooikolen (ongeveer een euro in plaats van de gebruikelijke 20 cent) moet zeker een motief voor de diefstal zijn geweest.

De politie is een onderzoek gestart. De vraag is nog maar: waar en hoe zullen de dieven hun gestolen waar op de markt brengen? Mochten zij alsnog gesnapt worden dan komen ze er nog relatief goedkoop vanaf: op ‘moeskopperij‘ (diefstal van groenten en veldgewassen) staat een GAS-boete van maximum 350 euro.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk