Asse trapt 37ste carnavalsweekend af

Asse beleeft opnieuw zijn carnavalsweekend van vrijdag 27 februari tot en met dinsdag 3 maart.

Vanavond overhandigde de burgemeester de macht aan de regerende prinses Sandra I, gevolgd door een rondgang in de steunende herbergen.

Op zaterdag 28 februari in de namiddag bezoekt prinses Sandra, samen met een delegatie van de Raad van Elf en een delegatie van haar vereniging, de rusthuizen. Nadien opent zij officieel de kermis.

’s Avonds is er het Prinsessenfeest in ’t Jass (Asphaltcosite 20, Asse) waar prinses Sandra I carnavalsdelegaties uit binnen- en buitenland ontvangt.

De 37ste carnavalsstoet gaat zondag 1 maart vanaf 14.30 uur door de straten van Asse. De Assese verenigingen die mee opstappen zijn: ‘Keizer Wutten I’ met zijn gevolg, reuzengilde ‘De Heeren van Assche’ met de Nationale Prins carnaval van België Patrick II, ’Orde van Weg en Weer’, ‘De Plezanterikken’, ‘De Calikes’, ‘Alle Bettes Heûlpen’ met de jeugdprinses carnaval van België en de prinses van Asse en haar gevolg. Na de stoet volgt de traditionele Assekoekenworp op de Markt te Asse.

Vanaf 15 uur is er het praatcafé in ’t Jass. In de vooravond geven de verschillende verenigingen die mee opstapten in de stoet, hun optreden. Later die avond wordt het resultaat van de deelnemende Assese verenigingen bekendgemaakt.

‘Dreüge moindag’ (2 maart) brengt vanaf 13 uur optredens van Danny Fabry en Nicky Jones in ’t Jass. Kaarten kosten 7 euro in voorverkoop (ingang + koffie + koffiekoek), 10 euro aan de kassa. Kaarten verkrijgbaar bij ‘t Fijn Moment (Vironstraat 12, Asse) en bij de leden van de Raad van Elf van Asse. Reserveren kan op 0479-885.134 of 02-308.70.76.

Als afsluiter brengen de carnavalisten dinsdag 3 maart om 10 uur een bezoek aan de wekelijkse markt van Asse. 

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk