Opwijkse bevolking groeit het snelst

Als we Opwijk, Merchtem en Asse met mekaar vergelijken dan valt het op dat de Opwijkse bevolking snel aan het groeien is. Bovendien zijn de ‘nieuwe’ Opwijkenaren alsmaar welstellender want ook het gemiddelde inkomen van de Opwijkenaren namen de laatste jaren opvallend toe.

De Opwijkse bevolking steeg de laatste zes jaar met 11,1%, het gemiddelde gezinsinkomen zelfs met 15,3%. Daarmee zit Opwijk net onder het gemiddelde gezinsinkomen in de provincie Vlaams-Brabant maar gevoelig boven het gemiddelde in Vlaanderen.

In Merchtem steeg het aantal inwoners in dezelfde periode (2008-2014) met slechts 5,2% en het gemiddelde gezinsinkomen met 14,1%. Jaarlijks verdient een gemiddelde Merchtemnaar zo’n 700 euro minder dan een gemiddelde Opwijkenaar.

In Asse steeg de bevolking tussen 2008 en 2014 met 7,4%, het gemiddeld inkomen met 9,6%. Een stijging die ruim achterblijft bij de stijging van Opwijk (15,3%) en Merchtem (14,1%). Ook in absolute cijfers ligt het gemiddelde inkomen in Asse onder dat van Opwijk en Merchtem.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk