Handtas afgerukt van 78-jarige vrouw in Neerstraat

In de Neerstraat werd vrijdag een 78-jarige vrouw het slachtoffer van een grijpdiefstal, even voorbij haar woning.

Om  16.30 uur was ze te voet op weg naar huis, toen ter hoogte van de Arsenaalstraat een jongen van achter haar kwam gelopen.

Hij trok haar  de handtas van de arm en vluchtte weg via het voetgangerswegje naar de watertoren in de Vronemeers.

Het slachtoffer heeft het gezicht van de dader niet gezien. De vrouw viel door de ruwe belaging.

De politie kamde de buurt uit en vond de handtas terug in het struikgewas in een doodlopend gedeelte van de Witteramsdal. Op 250 euro na zat de volledige inhoud nog in de handtas.

Andere feiten uit het weekend in de politiezone Amow:

  • In een dierenwinkel in de Nervi√ęrsstraat in Asse werd vrijdag een 47-jarige vrouw betrapt toen ze voor 33 euro producten uit de winkelrekken probeerde te stelen.
  • In de Vossestraat in Opwijk probeerden inbrekers zaterdag in een woning te geraken. Pogingen om om een raam te forceren lukten echter niet.
  • In de Leon Gillardlaan in Zellik werd zaterdag ingebroken in een woning.¬† De daders klommen over een omheining naar de tuin en braken de beide verandadeuren open, plus de deur tussen de veranda en de woonkamer. Er is heel wat schade, maar het is niet duidelijk of er iets werd gestolen.
  • In het cafetaria van Den Horinck aan de Noorderlaan in Zellik werd zaterdag de deur opengebroken en de kassa-inhoud gestolen. Het inbraakalarm trad in werking, maar toen de politie aankwam hadden de dieven zich al uit de voeten gemaakt.
Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk