Asse-Lennik speelt finale Belgische beker

2014 is een jaartje om in te kaderen voor BeHappy2 Asse Lennik. Nadat het Europees mag overwinteren is het nu ook zeker van een finaleplaats in de Beker van België. Die finaleplaats werd bovendien afgedwongen van de numero uno in het Belgische volleybal: Knack Roeselare. In die finale  speelt Asse Lennik tegen Antwerpen dat Maaseik in de halve finales klopte.

Stoute dromen, dachten we toen manager Pascal Debels in een interview met Goeiedag zijn ‘natste’ dromen toelichtte: een ronde verder in de Europese CEV-cup en een finaleplaats in Antwerpen. Maar kijk, niet alle dromen zijn bedrog.

Asse-Lennik doet het meer dan goed in de competitie, speelt in januari tegen het Turkse Istanbul BBSK én op 21 februari de bekerfinale in het Sportpaleis in Antwerpen. Deze finale is nu al historisch want het is al van 1995 geleden dat noch Roeselare, noch Maaseik zich konden plaatsen.

In de wedstrijd in Roeselare kwam de thuisploeg meteen op achterstand toen Asse Lennik met de eerste set (20-25) aan de haal ging. In de tweede set (25-18) kwam Roeselare langszij maar in de derde set (23-25) kreeg het de doodsteek. De buit was binnen voor Asse Lennik dat thuis al had gewonnen met 3-1. De vierde (25-21) en vijfde set (15-4) hadden dus geen belang meer. Roeselare won de wedstrijd maar BeHappy2 Asse Lennik mag naar de finale.

Hoeft het gezegd dat er meer dan uitbundige taferelen vielen te noteren in het kamp van Asse Lennik. Zowel de spelers als de bestuursleden waren door het dolle heen en sommigen lieten de tranen van blijdschap de vrije loop. Hou nu alvast 21 februari vrij en hou de gedrukte versie van sponsor Goeiedag goed in de gaten voor een laat nieuwjaarsgeschenk.