Radio 1 ging de boer op in Mollem

Het gemengde varkens- en landbouwbedrijf van Ghislain en Bart De Baerdemaeker in Mollem was vrijdagochtend de gastlocatie voor het programma ‘De Ochtend’ van Radio 1, dat uitpakte met de thema-uitzending ‘De Ochtend gaat de boer op’.

Vader en zoon De Baerdemaeker hebben het als varkensboeren al jaren niet onder de markt, omwille van de lage varkensprijzen, al weet de familie haar landbouwbedrijf de laatste jaren nog overeind te houden via de akkerbouw.

Al staat dat laatste ook onder druk, zeker in de Brusselse rand waar de landbouwgrond steeds schaarser wordt.

Gasten in de uitzending waren onder meer Joke Schauvliege, Vlaams minister van landbouw en natuur, Hendrik Vandamme, voorzitter van het Algemeen Boerensyndicaat, Piet Vanthemsche, voorzitter van de Boerenbond en Vera Dua, voorzitster Bond Beter Leefmilieu.

De fragmenten zijn te herbeluisteren via deze link. http://www.radio1.be/programmas/de-ochtend/de-ochtend-de-boer-op.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk