Negende 'Van Stof tot Asse' van start

Galerie De Ziener organiseert al voor de negende maal Van Stof tot Asse. Op zes ongewone locaties in het centrum van Asse kan je het werk van 9 verschillende kunstenaars gaan bekijken.

Van 28 september tot 2 november kan je recent werk van o.m. Fred Bervoets, Eric De Smet, Paul Morez, Baudouin Oosterlynck, Roeland Tweelinckx, John Van Oers en Stefaan Vermuyten aantreffen op zes ongewone locaties in het centrum van de gemeente:

de Parkwachterswoning in het Waalborrepark, ’t voormalig Bronneken, het Huize Godfried Kurth, Meubelwinkel De Paepe, de rechtzaal van het Oud Vredegerecht en Galerie De Ziener zelf.

In de galerie tref je een retrospectieve van het werk van de 82-jarige Brit Norman Dilworth, een gevestigde waarde in de actuele kunstwereld. Van deze tentoonstelling is er een afzonderlijke catalogus.Van Stof tot Asse

Van Stof tot Asse biedt werk van verschillende generaties en diverse disciplines. Zo is er de jonge Nederlandse videokunstenaar Alexandra Crouwels naast gevestigde waarden als Bervoets en Vermuyten. Naast schilderijen zijn er conceptueel werk, video, beeldhouwwerk, installaties en geluid.

‘Het was dit jaar niet makkelijk om geschikte locaties te vinden,’ zegt initiatiefnemer Jan De Smedt, ‘de brandweerkazerne was nog niet vrij en de villa Belvedère is volledig vernield door vandalisme’.

Bij de vernissage op zondag 28 september om 15 uur in de raadzaal van het gemeentehuis voerden Tom Dehaene en schepen Geert Heyvaert het woord.

De artistieke inleiding gebeurde door Marc Ruyters van H ART, het belangrijkste kunstmagazine in Vlaanderen.

Van Stof tot Asse, elk weekend van 28 september tot 2 november (14.30 tot 18.30 uur) op 6 locaties in Asse. Meer details via www.deziener.be

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk