Politie pakt inbrekersbendes in Zellik en Peizegem

Vannacht omstreeks 4u30 ging er een alarm af in de gemeenteschool aan de Brusselsesteenweg in Zellik, vlakbij het politiecommissariaat.

Een politiepatrouille die in de buurt was zag op de parking een telefonerende man in een auto zitten. Toen de politie hem interpelleerde kwamen er drie kerels uit de beplanting tevoorschijn.

Een zette het op een lopen, de andere twee werden gevat. Ze maakten naar eigen zeggen enkel een sanitaire stop en het afgaan van het alarm even verder was puur toeval.

De drie, die gekend stonden bij de politie, werden overgebracht naar het commissariaat. Hun wagen, die bovendien niet de juiste nummerplaten droeg, werd in beslag genomen. Het trio werd ter beschikking gesteld van het parket.

Woensdag m 11 uur meldde een alerte burger in de Kouter in Peizegem (Merchtem) een verdachte man die in zijn wagen aan het telefoneren was.

Toen de politie ter plaatse was, kwamen nog twee andere mannen naar de auto gestapt. De drie werden aan een controle onderworpen.

Tijdens de controle kreeg de politie de melding dat in de Kouter een raam van een woning werd ingeslagen. Op de tafel in de woonkamer stond een sporttas klaar met de notebook, kledij, geld en juwelen van de bewoners.

De drie, van Albanese afkomst, zijn volgens het sporenonderzoek gelinkt aan de inbraak en werden ter beschikking gesteld van het parket.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk