Opnieuw druk weekend voor politie Amow

De politie Amow had afgelopen weekend weer de handen vol met vaststellingen van inbraken en diefstallen. Een overzicht:

  • Aan het OCMW in de Gasthuisstraat in Asse werd in de nacht van vrijdag op zaterdag een auto gestolen. Het gaat om een Toyota Corolla Verso.
  • In de Hendrik De Kosterlaan in Zellik hoorden bewoners vrijdagavond rond 21.30 uur kloppen op straat. Ze dachten dat het om vuurwerk ging naar aanleiding van de interland België-Andorra. Later blijkt dat een raampje van hun auto werd ingeslagen om het zijraam te openen. Er is een boekentas gestolen.
  • In de Waalborrelaan Asse werd vrijdagavond tijdens de afwezigheid van de bewoners een slaapkamerraam op de eerste verdieping ingeslagen. De bovenverdieping werd doorzocht. Er zijn juwelen gestolen.
  • Vrijdagnacht waren er in Asse twee inbraakpogingen in kledingwinkels. In de winkel van ZEB op de Brusselsesteenweg werd getracht de schuifdeuren te forceren, maar de daders raakten niet binnen. Op de Steenweg in het centrum probeerden enkele jongeren via een achterdeur binnen te geraken in een kledingzaak. Een buurtbewoner merkte hen op, waarop de jongeren het op een lopen zetten. Er is niets gestolen.
  • In de Klaarstraat in Opwijk werd zaterdag een woninginbraak ontdekt via de Federale politie van Dendermonde. Ze waren met een andere zaak bezig toen bleek dat een van de leden van een Albanese bende een briefje op zak had met een adres in Opwijk. Bij navraag via de buurman bleek dat daar inderdaad werd ingebroken.
  • Op de Steenweg op Lebbeke in Opwijk was er vrijdagavond een inbraakpoging in een woning. De daders boorden rond 21.30 uur een gaatje in het kader van het verandaraam, maar ze krijgen het raam niet open. Daarop pogen ze het raam open te krijgen maar het glas in het raam sprong stuk. De bewoonster hoort lawaai en steekt het licht aan, maar merkt niets verdacht. Pas de volgende ochtend merkte ze de schade op.
  • Op de Brusselsesteenweg in Walfergem (Asse) werd zaterdag rond middernacht een bejaard koppel overvallen. Ze staken na een bezoek aan feestzaal ’t Fonteintje de straat over toen een man, met zwarte huidskleur en donkere kledij, de handtas van de vrouw afrukte. De vrouw kwam ten val en raakte lichtgewond. De dader vluchtte te voet in de richting van de Heilig Hartlaan. In de handtas zat ongeveer 60 euro.
  • In de Aloïs De Deckerstraat in Zellik was er zaterdagnacht een poging om het rolluik aan een woning te forceren. De bewoners waren niet thuis, maar een buur merkt de dader op die daarop wegvlucht. Het gaat om een zwaar gebouwde man in een trainingspak met donkere mouwen, wit borststuk en met witte letters op de rugzijde.

Van zondag op maandag was het dan weer rustiger. Er werd zowaar geen enkel crimineel feit vastgesteld.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk