Voetbaloverzicht : Eerst punt voor Asse-Zellik A

FC Dender speelde zaterdagavond 1-1 gelijk tegen FC Doornik. Een doelpunt van Cabumi bracht de bezoekers 0-1 voor maar een kwartier voor tijd scoorde Urbain de gelijkmaker.  KSC Grimbergen startte sterk op het veld van Wezet en dat resulteerde in snel doelpunt van Bokila. De thuisploeg stak een tandje bij en een kwartier voor tijd boog Wezet een achterstand om in een 2-1 voorsprong. Tien minuten voor tijd lukte Tschiani de gelijkmaker. Ondanks een rode kaart voor thuisspeler Wala Zock, incasseerde blauw wit een strafschopdoelpunt in de extra tijd. 
Zaterdagavond verloor KSC Wolvertem met 2-1 op het veld van Schaarbeek. Op het einde van de eerste helft verschalkte Benouda doelman Bogaerts en geel blauw ging met een 1-0 achterstand rusten. Een kwartier voor tijd verdubbelde Meko de Brusselse voorsprong. Cortvriendt, die verdediger De Loecker al vroeg in de wedstrijd had vervangen, zorgde vijf minuten voor tijd voor de aansluiting maar die kwam te laat. Bouwmeester werd op het einde nog uitgesloten met rood.

KVK Ninove had geen moeite met Robur Moerzeke. Twee doelpunten van Geeroms en eentje van Van Den Branden zorgden voor de logische 3-0 overwinning.FC Merchtem 2000 liet zich thuis verrassen door Houtem. Nochthans had Schotte zijn ploeg op 1-0 gebracht, maar Bache strafte een foutje van doelman de Coninck genadeloos af. Bezoeker Vollon kreeg rood maar dat liet Houtem niet aan zijn hart komen en Adrien bracht de bezoekers met twee doelpunten op een 1-3 voorsprong. Een doelpunt van Ganseman kwam te laat. Ternat kreeg een technisch vernuftig Crossing Schaerbeek tegenover zich. Toch kwam Crossing pas in het slot op voorsprong via Ben Hamane. Gheeraert kreeg rood en in de laatste minuut miste Sleewaegen vanop de stip. Doelman Kartite, ex-Diegem, weerde de bal via de lat uit doel.

 Asse-Zellik gelijk tegen Teralfene

 Asse-Zellik A speelde 2-2 gelijk tegen Teralfene en verzekerde zich zo van het eerste punt dit seizoen. Ondanks een 1-2 achterstand gaf de thuisploeg zich niet gewonnen en Van Den Driessche zorgde met een laat doelpunt voor een verdiend gelijkspel. Kester-Gooik kwam op het veld van Borght op een 0-1 voorsprong via Ozturk. Net na de rust werkte De Roeck een rebound prima af. Borght voerde de druk op en Tybebo scoorde de aansluitingstreffer maar kwam niet meer langszij. Met een knappe volley scoorde Buelinckx  het enige doelpunt in de met 1-0 gewonnen match tegen Sporting Bruxelles.

Hekelgem is alleen leider in derde provinciale F. Het had genoeg aan een 1-0 overwinning tegen Essene A. Maginet scoorde vier minuten voor tijd. Hekelgem eindigde de match met negen na rode kaarten voor De Brabanter en doelpuntenmaker Maginet.

Topartikels bij Goeiedag.be