Lora Hasenbroekx (16) nieuwe voorzitster Vlaamse Scholierenkoepel

De 16-jarige Lora Hasenbroekx uit Zellik werd zaterdag verkozen als nieuwe voorzitster van de Algemene Raad van de Vlaamse Scholierenkoepel (VSK).

Zij neemt de fakkel over van Kaylee Surgeloose die in juni afstudeerde. Hasenbroekx, leerlinge in het 5de jaar Economie-Moderne Talen aan het Koninklijk Atheneum in Koekelberg, mag in haar functie de stem van scholieren verdedigen in het onderwijsdebat.

Een nieuw gezicht is Hasenbroekx niet voor de organisatie. Al sinds 2012 maakt ze deel uit van VSK, en vorig jaar zetelde ze al in de Raad van Bestuur.

De laatste twee schooljaren verdedigde ze ook de stem van scholieren door VSK te vertegenwoordigen in de Vlaamse Onderwijsraad (VLOR).

‘Ik ben gepassioneerd door onderwijs en door de Vlaamse Scholierenkoepel’, legt de kersverse voorzitster uit.

‘Al enkele jaren volg ik onderwijs vanop de eerste rij, en ik ben blij dat ik er nu nóg dichter bij betrokken zal zijn’.

Helden van Later

Vorig jaar nog won Hasenbroekx nog de wedstrijd ‘Helden van Later’ van Karuur met haar idee om in het secundair onderwijs een vak Politiek en Maatschappijleer op te richten.

Als prijs kreeg ze daarom een borstbeeld in het Vlaams Parlement.

Dit jaar wil Hasenbroekx als voorzitster van communicatie naar leerlingenraden in Vlaanderen haar prioriteit maken.

‘Maar daarnaast vind ik ook de interne communicatie en de samenwerking met andere organisaties erg belangrijk. Op die manier kunnen we de groei van onze eigen organisatie versterken en verbeteren’.

Beleidsnota onderwijs

Haar eerste wapenfeit wordt het grondig analyseren van de beleidsnota van minister Crevits die staat aangekondigd voor begin volgende week.

‘Ik ga de tijd nemen om de nota grondig te analyseren en naast de standpunten van scholieren te leggen. Als er iets instaat waar wij het niet mee eens zijn, zullen jullie het zeker nog horen’, aldus Hasenbroekx.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk