Dambordmarkeringen op Huinegem om hulpdiensten door te laten (update)

De Huinegem in Asse wordt vrijdag – niet donderdag zoals eerder aangekondigd – een ganse dag afgesloten voor het aanbrengen van dambordmarkeringen ter hoogte van de spoorwegbrug en het Oud Gasthuis.

Het verkeer op de Huinegem is vaak verzadigd. Nu de nieuwe brandweerkazerne op de Asphaltco-site in gebruik werd genomen en de interventiedienst van de politie Amow verhuisd is van Wemmel naar Mollem, bestaat de vrees dat de hulpdiensten regelmatig vast gaan komen te zitten in het spitsverkeer.

De Huinegem maakt voor de hulpdiensten deel uit van de snelste aanrijroute richting Dendermonde-Aalst-Ternat.

Daarom besliste het schepencollege van Asse om een dambordmarkering aan te brengen op de twee smalste delen van Huinegem, onder en net voor de spoorwegtunnel en ter hoogte van de flessenhals aan het Oud Gasthuis.

De dambordmarkering verbiedt het stilstaan op dit gedeelte van de rijweg, zodat de hulpdiensten optimale doorgang hebben.

De Huinegem wordt (vrijdag) de hele dag afgesloten vanaf de Steenweg (N9) tot aan de rotonde voor het gemotoriseerd verkeer. Voetgangers en fietsers kunnen wel door.

De bewoners van het gedeelte Huinegem vanaf de spoorwegbrug tot aan de rotonde, kunnen via de rotonde hun woning bereiken. Ook de watermaatschappij Farys – sinds vorige maand de nieuwe naam van TMVW – blijft bereikbaar.

Er geldt donderdag ook een parkeerverbod zowel voor de onder- als bovengrondse parking van de Huinegem.

In functie van het ontsluiten van de Tuinwijk en omgeving wordt het eenrichtingsverkeer in de Mollestraat opgeheven.

UPDATE: De aannemer laat weten dat omwille van het slechte weer de wegmarkeringswerken in Huinegem dienen te worden uitgesteld tot vrijdag 31 oktober om 6 uur.

De parkings Huinegem (onder- en bovengronds) zullen dan bereikbaar zijn via Spiegelstraat/Brugstraat.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk