VIDEO: Koen Van Elsen krijgt zijn 'Ice Bucket'-douche

Het kon niet uitblijven: ook burgemeester Koen Van Elsen (CD&V) van Asse onderging zaterdag zijn koude douche in het kader van de Ice Bucket Challenge.

Van Elsen werd vrijdag uitgedaagd door het Ascanusinstituut van Asse-Terheide, nadat hij via Facebook enkele weken geleden ook al door de speelpleinwerking Spinibo van Asse werd genomineerd.

‘Maar ik zit niet op Facebook, dus die nominatie bereikte mij enkele dagen te laat’, aldus Van Elsen. ‘Dankzij de nominatie van het Ascanusinstituut kan ik het alsnog goedmaken. Ik verloor twee jaar geleden een goede vriend aan ALS, dus ik ben mij zeer goed bewust wat deze vreselijke ziekte aanricht en ik wil deze actie dan ook graag steunen.’

Koen ging de uitdaging, samen met zijn goeie vriend Gunter Rydant die ook was genomineerd, aan op het gemeentelijke hopveld in Waarbeek. Ze kozen de locatie omdat de Assese Hopduvelfeesten vanaf dit weekend op gang worden getrokken.

Meteen nomineerde Van Elsen ook drie van zijn Assese politieke vrienden: schepenen Jan De Backer en Geert Heyvaert en CD&V-voorzitter Stefan Stiers.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk