Open VLD Denderleeuw breekt met Marleen Buydens

Het bestuur van Open VLD Denderleeuw heeft beslist de politieke banden met gemeenteraadslid Marleen Buydens (foto) volledig te verbreken.

De door de oppositie – SP.A en Open – samengeroepen extra gemeenteraden van 4 september en binnenkort 15 september, konden enkel doorgaan dankzij de extra handtekening van Marleen Buydens.

Open VLD vindt dat Buydens hiermee ‘zonder enige schroom de partij schoffeert, de partij die haar bij de jongste gemeenteraadsverkiezingen in de gemeenteraad bracht’.

Buydens weigerde begin 2013 als enige raadslid van Open VLD de bestuursovereenkomst met N-VA en CD&V te tekenen en weigert sindsdien nog te spreken met Open VLD.

‘Ze heeft zich inmiddels ontpopt als verdedigster van SP.A-voorstellen en stemt dan ook bij belangrijke agendapunten mee met de oppositie’, zegt Geert Eeman, voorzitter van Open VLD Denderleeuw.

‘In plaats van de eer aan zichzelf te houden en plaats te maken voor een opvolger van Open VLD, ondermijnt Buydens met haar negatieve houding de Open VLD en de bestuursmeerderheid. Ook lapt ze de partijregels aan haar laars.’

Voor Open VLD maakt Buydens vanaf de volgende gemeenteraad ‘als vanzelfsprekend deel uit van de oppositie’.