Interventiedienst politie Amow van Wemmel naar Mollem

De interventiedienst van de politie Amow (Asse-Merchtem-Opwijk-Wemmel) verhuist binnen een kleine maand van Wemmel naar het hoofdcommissariaat in Mollem.

De verhuizing is onderdeel van een interne reorganisatie die als hoofddoel heeft te besparen op gebouwen. Zo neemt het gemeentebestuur van Wemmel een deel van het lokale politiegebouw opnieuw zelf in gebruik.

In Mollem moet enkel een extra carport worden gebouwd om de politiemoto’s te stallen, kostprijs 15.000 euro.

De N-VA van Asse had vorig jaar al aangedrongen om de interventiedienst vanuit Mollem te laten opereren in plaats vanuit Wemmel. De partij meende dat de inbrakenplaag hiermee efficiënter zou kunnen aangepakt worden.

Volgens korpschef Kurt Tirez is dat echter niet de reden van de verhuizing.

‘In het hoofdcommissariaat gebeuren een aantal interne verschuivingen om de beschikbare bureelruimte beter te benutten’, zegt Tirez.

‘Dankzij de verhuizing van de interventie krijgt Mollem opnieuw een permanente bezetting. In de nabije toekomst is dat nuttig in het kader van de opvang van arrestanten binnen onze politie-associatie.’

Die politie-associatie, momenteel tussen Amow en de naburige zone Tarl (Ternat-Affligem-Roosdaal-Liedekerke), wordt eind dit jaar overigens uitgebreid met de politiezone Dilbeek. De gesprekken daarover zitten in de beslissende fase.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk