BC Asse Ternat stelt nieuw G-Basketteam voor

Basketclub BCAT stelde gisteravond een nieuwe ploeg voor in revalidatieziekenhuis Inkendaal in Vlezenbeek

BCAT beschikte al jaren over een G-team voor spelers met een verstandelijke handicap. Nu wordt dat aangevuld met een team dat mensen verwelkomt met een fysieke handicap.

Initiatiefnemer Chris Deroo uit Roosdaal nam vorig seizoen al contact op. ‘Zelf ben ik basketfanaat, maar als ik wilde basketten moest ik naar Leuven of uitwijken naar het Gentse om er een G-basketteam te vinden’, zegt Deroo.

‘Ik kende bovendien een paar mensen die ook de basketmicrobe te pakken hadden na enkele initiaties hier in Inkendaal. Dus nam ik contact op met BCAT met de vraag of er lokaal een team zou uit de grond kunnen gestampt worden.’

BCAT zocht en vond een geschikte coach in de figuur van Michel Cant. Hij is bovendien coach van de nationale ploeg en was bereid om een initiatieaanbod te begeleiden op wekelijkse basis.

‘Ik was verheugd om al 6 spelers aan te treffen op deze eerste training, en dan waren er nog 2 verontschuldigd. De sfeer zat er direct in en ik ben er van overtuigd dat we op hun enthousiasme kunnen verder bouwen om een hecht team te smeden.’

‘Bij deze doe ik een warme oproep aan iedereen die ons wil komen vervoegen. We willen hier een instapniveau aanbieden waar iedereen welkom is. Op termijn bekijken we wel wat de mogelijkheden zijn. We kunnen al eens een oefenwedstrijdje spelen.’

Voorzitter Mark Bogaert: ‘BCAT telt 19 ploegen waaronder onze ploeg voor spelers met een mentale handicap. Met hen willen we volgend jaar zelfs deelnemen aan de Special Olympics.’

‘We zijn zeer tevreden met deze nieuwe ploeg. Nu kunnen we – naast Leuven – een aanbod in Vlaams-Brabant aanbieden aan recreanten. Met de steun van provincie Vlaams-Brabant, revalidatieziekenhuis Inkendael en Parentee hebben we dit allemaal kunnen realiseren.’

Aangepaste rolstoelen

Parentee zorgt voor specifieke sportrolstoelen die nodig zijn want basket is en blijft een contactsport. Dergelijke rolstoelen zijn vrij duur en dus ondersteunen zij de club door deze in het opstartjaar uit te lenen.

Als sponsor werd Structura.biz bereid gevonden om de kosten te helpen dekken. Structura is een vastgoedmakelaar met een sterke lokale verankering en zaakvoerder Klara De Neve was onmiddellijk gewonnen voor deze ondersteuning.

‘Dergelijke initaitieven bieden een meerwaarde in de streek waar wij actief zijn, en dus willen we BCAT graag een handje helpen.’

De eerstvolgende training is op zondag 21 september om 10 uur in de sportloods in Asse. Deze zaal is vlot toegankelijk voor mensen met een fysieke handicap.

Meer info om aan te sluiten via: secretariaat@bcat.be

  • Michel Cant (coach)  0476 32 67 85
  • Mark Bogaert (voorzitter BCAT)  0472 98 11 25
  • Klara De Neve (Structura.biz)  0486 50 52 41

Inkendaal G Sport basket (2)

Topartikels bij Goeiedag.be