Bremt geknipt vanaf 1 september

De Bremt in Asse wordt vanaf 1 september geknipt. De maatregel is een gevolg van de evaluatie van de eerdere maatregelen dit jaar om de sluiproute via de Kelestraat en de Prieelstraat te knippen.

‘Volgens de bewoners van de Marlier en de Bremt kregen hun straten daardoor heel wat meer sluipverkeer te verwerken. De tellingen bevestigden dat’, zegt schepen van Mobiliteit Yoeri Vastersavendts (Open VLD).

Vrijdagmiddag ging de heraangelegde Gasthuisstraat open voor het verkeer en werden ook de tijdelijke maatregelen in de Mollestraat, waarbij de eenrichting tijdelijk werd omgedraaid, opgeheven.

Ter hoogte van het kruispunt Bremt met de Begoniastraat komt nu een extra knip. Het gaat voorlopig om een tijdelijke maatregel die binnen drie maand wordt geëvalueerd.

‘Voor de bewoners van de Marlier betekent dit dat hun straat enkel nog via Prieelstraat bereikbaar is. Uitrijden via de Gasthuisstraat gaat wel nog. Op de bewonersvergadering stond vrijwel iedereen achter dit voorstel’, aldus Vastersavendts.

Bewoners kunnen hun bevindingen nog steeds overmaken via mail aan mobiliteit@asse.be of per brief aan de dienst Mobiliteit, Gemeenteplein 1, 1730 Asse.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk