Herinrichting Gasthuisstraat start op 5 augustus

Op dinsdag 5 augustus start aannemer De Jonge en Zoon, in opdracht van het gemeentebestuur van Asse, met de herinrichtingswerken in de Gasthuisstraat.

De werken duren tot eind augustus en omvatten de aanleg van nieuwe trottoirs, boordstenen, greppels, rijweg en een groenzone, samen met het plaatsen van nieuwe verlichting. Parkeren in de Gasthuisstraat is niet meer mogelijk.

In de plaats komt een breed trottoir en een nieuwe groenzone aan de zijde van de gebouwen van Providentia. Er is ondergronds ruimte voor parkeren onder het gebouw van Providentia, onder het woonzorgcentrum Hingeheem en bovengronds in de Huinegem en Tuinwijk.

Tijdens de werken is er geen verkeer in de Gasthuisstraat mogelijk. Het eenrichtingsverkeer in de Mollestraat (tussen Steenweg en Tuinwijk) wordt gedurende de werken omgedraaid zodat uitrijdend verkeer op die manier kan ontsluiten.

Om zo weinig mogelijk verkeershinder te veroorzaken en om de veiligheid ter hoogte van de schoolomgeving niet in het gedrang te brengen, opteert het bestuur ervoor de werken uit te voeren in de maand augustus.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk