Vernieuwd Waalborrepark plechtig geopend (+ foto's)

Asse maakte van de zonovergoten Dag van het Park gebruik om het vernieuwde Waalborrepark in te huldigen. De herinrichting, een proces dat ruim drie jaar in beslag nam, gebeurde volgens de criteria van harmonisch park- en groenbeheer.

Voor de officiële (her)opening werd actrice Dahlia Pessemiers-Benamar, beter gekend als Zohra El Zarkaoui uit de televisieserie ‘De Ridder’, uitgenodigd. Zij woonde tijdens haar jeugd in de parkvilla en getuigde over haar jeugdherinneringen aan het park.

De dansschool van kunstenacademie August De Boeck omkaderde de openingsceremonie met een smaakvolle choreografie. Daarna mochten burgemeester Koen Van Elsen en schepenen Rik De Baerdemaeker (groenonderhoud) en Yoeri Vastersavendts (milieu) officieel ‘de zeilen doorknippen’.

In het park kwamen onder meer nieuwe, brede, betonnen wandelpaden die een volledige rondgang maken, aangevuld met meer logische nieuwe in- en uitgangen ter hoogte van Witteramsdal en de parking van de sportsite, plus uiteraard de bestaande hoofdingang langs de Parklaan.

Ook het zicht op het Waalborrekasteel wordt opnieuw actiever uitgespeeld. Er werd ook toestemming gegeven om de speeltoestellen dichter naar het kasteel te brengen. 

Zo kunnen ouders of grootouders toezien op de speeltuin vanop het terras van het kasteel, dat voortaan als taverne op woensdag- en zondagnamiddag van 14 tot 21 uur zal open zijn. Nieuw zijn ook de waterpas aangelegd petanquebanen langs de andere kant van het kasteel.

De heraanleg van de paden kostte 300.000 euro. Voorts werd 40.000 euro uitgetrokken om de bijzondere bomencollectie te verzorgen en te snoeien en nieuwe aanplantingen te doen.

Een 50-tal merkwaardige bomen kregen tevens een naamplaatje met ook een QR-code, waardoor je via je smartphone onmiddellijk alle wetenschappelijke info over de bomen kunt tevoorschijn toveren.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk