Jommeke beloont gezonde school Vijverbeek

Als apotheose voor de viering van 10 jaar Tutti Frutti trekt Jommeke door Vlaanderen. Hij trakteert de winnaars van de wedstrijd op een bezoek en leuke prijzen.

De basisschool Vijverbeek uit Asse was één van de uitverkorenen en mocht Jommeke verwelkomen. Met hun werking willen ze andere scholen inspireren om het eten van fruit en groenten bij hun leerlingen te promoten.

Vijverbeek heeft wekelijks 2 fruitdagen: op dinsdag wordt gevraagd om fruit van thuis mee te brengen, en op donderdag smullen ze van het fruit dat de leverancier brengt. Schilouders zorgen voor hapklare stukken en de kinderen worden achteraf beloond met een stempel.

Doorheen het schooljaar komen de thema’s gezonde voeding, groenten en fruit aan bod in de klas. Daarbij worden ook de groenten gebruikt die de leerlingen zelf kweekten in hun schooltuin.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk