Animals Express komt naar Zellik

De dierenwinkel Animals Express uit Groot-Bijgaarden verhuist eind augustus naar Zellik. Het gemeentebestuur van Asse laat weten dat het – overigens al op 17 maart – ‘kennis nam van de melding betreffende de exploitatie van de dierenzaak ‘Dog & Co’ (het moederbedrijf van Animals Express, red.), gelegen langs de Brusselsesteenweg 538 in Zellik.’

Dat is het adres van het wellnessinstituut Double You Center. De geruchten dat de dierenwinkel haar oog had laten vallen op deze locatie circuleren al maanden.

Bij Double You Center was vrijdag niemand bereikbaar voor commentaar, maar Rudy De Cooman, zaakvoerder van Animals Express, bevestigt dat hij het gebouw heeft gekocht.

In Groot-Bijgaarden kreeg ‘Animals Express’ na twintig jaar geen nieuwe milieuvergunning meer. De winkel ligt er in de industriezone en kleinhandel is er niet toegestaan. De kleinhandel op die plaats moet daarom tegen september worden stopgezet.

‘De passie is te groot, zodat we nog willen voortdoen. Omdat de nieuwe locatie in Zellik vrij dicht in de buurt is, hopen we ook het grootste deel van ons cliënteel te kunnen houden’, aldus De Cooman.

Volgens de kennisgeving aan de gemeente Asse heeft ‘Dog & Co’ als doel ‘het kweken en verhandelen van honden (maximum 10 fokdieren) en verhandelen van inheemse kleine zoogdieren (maximum 50)’.

Het gemeentebestuur kondigt aan dat er ‘streng toezicht zal worden uitgevoerd inzake milieuwetgeving, hinder naar de omgeving en dierenwelzijn’.

De Cooman wijst er op dat puppy’s van minder dan zes maand voor de wet nooit worden meegeteld als ‘dieren’.

Lees ook: Animals Express beheerst gemeenteraad Asse

Topartikels bij Goeiedag.be