Vierde leerjaar Vijverbeek in Gezonde Kinderkookboek

Het vierde leerjaar van juf Dorien van de basisschool Vijverbeek in Asse staat met een eigen recept in het pas verschenen Gezonde Kinderkookboek, een receptenboek voor en door kinderen tot 12 jaar.

Het recept voor ‘Een bordje vol kikker’, dat door de klas werd ingestuurd, is een van de 28 eenvoudige, lekkere en vaak verrassende kookrecepten die voor het boek werden weerhouden. Ruim 3.000 kinderen namen deel en gingen individueel of per klas aan de slag om hun recept in te sturen.

Het boek is onderdeel van een campagne die gezonde voeding en voldoende beweging bij kinderen onder de aandacht wil brengen.

De gezonde receptenwedstrijd werd afgelopen herfst gelanceerd door het Zeepreventorium, Het Federaal Plan voor Voeding en Gezondheid en l’Observatoire de la Santé du Hainaut en supermarktketen Lidl.

Meter van de campagne is voormalig sportatlete Elodie Ouedraogo. De voormalige Olympische atlete geeft in het boek ook zelf enkele gezonde voedings- en bewegingstips om van tieners sterke volwassenen van morgen te maken.

Een aantal ingestuurde receptjes werd vertaald naar de voedingsnoden van kinderen met chronische aandoeningen.

Uit recente onderzoeken blijkt dat een groot deel van de doelgroep onvoldoende fruit en groenten eet, zelden een ontbijt neemt en te weinig fysieke inspanning doet.

Het initiatief helpt het Zeepreventorium in De Haan ook aan extra middelen om zich verder te ontwikkelen als medisch pediatrisch revalidatiecentrum voor kinderen en jongeren tot 18 jaar met chronische aandoeningen.

Het Gezond Kinderkookboek, met hardcover en 96 pagina’s, is uitgeven door Borgerhoff & Lamberigts en is enkel te koop in het winkelnetwerk van Lidl aan 4,99 euro.

Meer op www.lidl.be/kinderkookboek

Het gezonde kinkerkookboek_NL

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk