Speelplein Asse geeft taalprikkels

De dienst Integratie van Asse nodigde in de eerste week van de paasvakantie op het speelplein van Asse en Zellik organisaties uit die met de kinderen rond taal werkten.

De kleuters werden getrakteerd op het interactief theaterstuk ‘Snif!’ van Fast Forward, een organisatie die voornamelijk theater maakt voor anderstaligen die Nederlands leren. Na de voorstelling gaf Fast Forward ook een expressieve workshop aan de kleuters.

De lagere schoolkinderen kregen een workshop ‘Taal-oor’ door theatergroep Kip van Troje met aandacht voor zingen, rijmen, rappen en vertelmen. De animatoren staken hun activiteiten voor de gelegenheid in een werelds jasje met het thema ‘Reis rond de wereld’.

Het speelplein staat open voor alle kinderen, maar anderstalige kinderen die wat extra taalprikkels kunnen gebruiken, werden extra gestimuleerd om naar het speelplein te komen.

Op die manier leren zij en hun ouders het speelplein kennen en oefenen ze in hun vrije tijd Nederlands, samen met hun Nederlandstalige vrienden.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk