Bierliefhebbers lanceren nieuw festival 'Bier en Hobby' in Asse

Mout & Baajk, een nieuwe vereniging van Assese bierliefhebbers, pakt in de week van 7 tot 10 mei uit met het nieuwe evenement ‘Bier en Hobby’.

De vierdaagse start op woensdag 7 mei met een infoavond in het CC Asse waar Jef Van den Steen de geuze-, kriek- en lambiekbieren belicht.

Donderdag 8 mei presenteren hobbybrouwers vanaf 19 uur hun passie, met mogelijkheid om vragen te stellen aan specialisten en de brouwsels te proeven. Er is ook een compacte hobbyinstallatie aanwezig.

Op vrijdag 9 mei is er vanaf 19 uur een geleide bierdegustatie. Vijf bieren van verschillend allooi worden gewikt en gewogen op geur en smaak en sommige bieren worden geserveerd met bijpassende kaas of chocolade.

De slotdag op zaterdag 10 mei start om 15 uur met een happening met een presentatie van de Kobbegemse brouwerij Mort Subite. Verschillende biersoorten kunnen geproefd worden aan een aantal standjes op de binnenkoer (bij goed weer) van het Oud Gasthuis.

De toegang bedraagt  8 euro per dag, inclusief de degustaties. Het aantal plaatsen is beperkt, dus reserveren is noodzakelijk. Reserveren kan via david.aelbrecht@gmail.com. Reserveren voor de infoavond met Jef Van den Steen doe je via www.ccasse.be

In functie van het aantal gereserveerde dagen krijgt de bezoeker ook waardebonnen die recht geven op een gratis degustatie in het Kravaalkaffee, een geschenk van drankencentrale Louis De Bondt en een kortingbon op een bierrecept in restaurant Den IJzerwinkel op de Markt.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk