Vijverbeek Asse doopt tuinpad naar tuincoach (+ foto's)

In de basisschool Vijverbeek in de Nieuwstraat krijgt een paadje in de schoolmoestuin de naam ‘Het Aloïspad’. De school dankt hiermee Aloïs Stylemans, de vrijwillige tuincoach die de kinderen en leerkrachten wegwijs maakt in het biologisch tuinieren.

Vijverbeek startte twee jaar geleden met een eigen biologische moestuin, samen met de mensen van VELT, De Groene Corridor, Landelijke Gilde Asse en de gemeente Asse.

Dat het project goed bezig is bewijst de nominatie voor de Koesterster 2013. Het nieuwe moestuinseizoen werd donderdag officieel ingezet met een verrassingsmoment voor Aloïs Stylemans die iedere donderdag – in de voormiddag in Asse, ’s namiddags in Zellik – de kinderen de kneepjes van het ecologisch tuinieren bijbrengt.

Alle leerlingen vormden een erehaag om Aloïs te verwelkomen en op het einde wachtte directeur Tom Vancutsem met het nieuwe naambordje voor de wilgentunnel.

Uiteraard mocht Aloïs zelf het straatnaambord voor de tunnel planten. Om vervolgens met de kinderen op deskundige wijze aardperen en aardappelen in de grond te steken.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk