Wegversmallingen op sluiproute Mansteen-Velm op argwaan onthaald (+ foto's)

Op Sleeuwagen (Merchtem), Sleewagen en Schermershoek (Mollem) werden donderdag en vrijdag alvast vier van de zes tijdelijke wegversmallingen aangebracht voor het proefproject dat vanaf 1 maart start om het sluipverkeer op de route Mansteen (Opwijk) tot Velm (Mollem) te ontmoedigen.

Normaal moeten er op Mansteen ook nog twee wegversmallingen bijkomen. Die zouden vrijdag worden geplaatst, maar vrijdag om 16 uur was er nog niets te zien.

In Mollem worden de wegversmallingen alvast op veel argwaan onthaald. Vooral de wegversmalling ter hoogte van het kruispunt met de Mieregemstraat, op de grens van Mollem en Merchtem krijgt er op de sociale media flink van langs omdat die zich vlak in een s-bocht bevindt.

Er gebeurde daar vrijdag in de avondspits overigens al een kop-staartbotsing toen een bestuurder remde voor de blokken.

De proef met de wegversmallingen wordt binnen zes maanden geëvalueerd door de intergemeentelijke werkgroep voor mobiliteit van Asse, Merchtem en Opwijk.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk