Opnieuw negen weekendinbraken in Asse en Merchtem

Asse bleef afgelopen carnavalsweekend opnieuw niet gespaard van de inbraken. Er was ook een inbraak in Brussegem. Een overzichtje:

  • In de Nachtegaallaan in Zellik werd vrijdagnacht ingebroken in een appartement. De deur werd geforceerd en alle vertrekken werden doorzocht. De buit bestaat uit juwelen en geld.
  • In de Petrus Ascanusstraat in Asse werd ingebroken in een woning. De dieven maakten gebruik van een verhoogd terras om het dak te bereiken. Ze braken een dakraam open om binnen te geraken. Uit een kast in de slaapkamer werd 300 euro gestolen.
  • In de J.B De Greeflaan in Zellik waren er vrijdagnacht twee inbraakpogingen. In een eerste woning bood de voordeur voldoende weerstand. Er is schade aan de voordeur, maar de dieven raakten niet binnen. Ze probeerden ook in de aanpalende woning, maar de bewoner werd rond 1 uur gewekt door een klap tegen de glazen deur in de keuken. Hij kwam naar beneden en zag hij het schijnsel van een zaklamp in de woning. De bewoner begon te roepen en de inbrekers vluchtten weg.
  • Op de Steenweg op Asse in Merchtem kregen bewoners zaterdag een signaal van hun alarmsysteem. Ze stelden vast dat een raam aan de zijkant van de woning was ingeslagen. Alle kasten en lades beneden, boven en zelfs op zolder stonden open. Er moet nog worden nagegaan of er iets weg is.
  • In de Sint Godardusstraat in Bekkerzeel werd zaterdag binnengedrongen via een raam dat op klikstand stond. De woning is doorzocht er zijn juwelen en 500 euro gestolen.
  • Nog in Bekkerzeel, in de Notelaarstraat, gooiden dieven een steen uit de tuin door het glas van een schuifraam. Er zijn juwelen en een handtas ontvreemd.
  • In de Langestraat in Kobbegem werd zaterdag een inbraak in een huis vastgesteld. De keukendeur kregen de inbrekers niet open, een zijraam konden ze wel forceren. Er is een laptop, Playstation en 300 euro gestolen.
  • In de nachtwinkel in de Weversstraat in Asse werd zaterdagnacht drank en sigaretten gestolen. Buurtbewoners zagen rond 2.30 uur twee donker geklede mannen lopen met elk een zak in de hand.
  • Op de Edingsesteenweg in Asse werd zondag een raam op de eerste verdieping ingeslagen. De bewoners waren afwezig. Er is geld gestolen. 
Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk