Inbrekers gaan driest tekeer in basisschool De Sleutelbos Walfergem

De politie Amow (Asse-Merchtem-Opwijk-Wemmel) had afgelopen weekend weer de handen vol met vaststellingen van woninginbraken. Onder meer in de gemeentelijke basisschool De Sleutelbos in Walfergem (Asse) gingen inbrekers wel erg driest tekeer. Een overzicht van de feiten:

  • In de gemeentelijke basisschool De Sleutelbos aan het Stevensveld in Walfergem (Asse) werd vrijdagnacht ingebroken. Verschillende deuren werden opengebroken, zowel bij de kleuters als in het lager. In de klassen werden alle laden en kasten overhoop gehaald. In het directielokaal was het raam uit de deur geslagen en werd 1.500 euro uit de kluis gehaald. De schade in de school is vrij aanzienlijk.
  • De politie Amow kreeg vrijdag om 11.30 uur een oproep uit een woning in de Koeweidestraat in Merchtem. Toen de bewoner thuis kwam stelde hij vast dat men geprobeerd had om via de garage binnen te geraken. De inbrekers kwamen vermoedelijk via de tuin, maar ze geraakten niet binnen.
  • In de Jan Baptist De Greeflaan in Zellik was er donderdagnacht een inbraak. De bewoner vermoedt dat ‘vrienden’ een dag eerder een huissleutel stalen om vervolgens later in de nacht terug te keren en een klok te stelen. De ‘vrienden’ moeten nog ondervraagd worden.
  • In de Langestraat in Kobbegem werd vrijdag in de vooravond ingebroken in een woning. Twee inbrekers gebruikten de pergola om van daaruit een plat dak te bereiken. Een raam van de badkamer werd geforceerd. In de slaapkamer doorzochten ze een kast waaruit ze contant geld en juwelen stalen. De bewoonster beneden hoorde verdachte geluiden via de babyfoon van een van haar kinderen die al slapen. Toen ze met haar 5-jarig zoontje naar boven ging, kwam ze oog in oog te staan met de daders. Eén van de twee was al opnieuw door het raam naar buiten gekropen. De tweede dader begon te brullen naar de bewoonster en vluchtte dan weg via het raam.
  • In het containerpark in de Karenveldstraat in Opwijk werd zaterdag een inbraak vastgesteld. Het metalen rolluik van een opslagplaats voor kleine elektronica werd geforceerd en opgetrokken. In de opslagplaats stonden voornamelijk kapotte televisies. Wat er juist is meegenomen is niet duidelijk.
  • Op Boekfos in Asse was er vrijdagnacht een inbraakpoging. Het poortje achteraan werd geforceerd en de lichtsensor op het terras werd vernield. De inbrekers probeerden op de eerste verdieping het schuifraam open te krijgen, maar het alarm trad in werking en de dieven gingen lopen.
  • In de Osselveldstraat in Merchtem werd vrijdagnacht ingebroken in een woning. Het raam van de woonkamer werd opengebroken. Er zijn juwelen gestolen.
  • In de Koeweidestraat in Merchtem werd zondag een diefstal vastgesteld van ruitermateriaal uit een stal, die niet was afgesloten..
  • Nog zondag deed de politie vaststelling van een woninginbraak in de De Keersmaekerlaan in Merchtem. Dieven plaatsten in de tuin een ladder tegen de gevel van de woning en drongen binnen via de eerste verdieping. De hele woning werd doorzocht, zelfs de zolder. In de slaapkamer trad het alarm in werking. Er was niemand aanwezig op het ogenblik van de feiten.
Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk