Voetbaloverzicht : FC Dender pakt punt

Vrijdagavond moest FC Dender het opnemen tegen titelkandidaat Deinze. Meteen een serieuze test voor de nieuwe trainer Chris Janssens die het roer overnam van Nicky Hayen. Daarbij kon hij niet rekenen op de geschorste sterkhouders Papassarantis en Petrovic. Een aanvallend ingesteld Dender begon het best aan de wedstrijd maar het openingsdoelpunt viel pas in de tweede helft. Moding bediende Cabumi en die zette de 0-1 op het bord. Even later kwam de thuisploeg langszij via een licht toegekende penalty. Dender probeerde nog maar doelman Laleman liet zich niet verschalken.

In derde klasse B schiet Grimbergen niet veel op met het behaalde punt. Grimbergen speelde 0-0 gelijk tegen Huy maar blijft laatste in de stand.

In vierde B verloor Wolvertem met 3-2 op het veld van Wijgmaal. Wijgmaal kwam 3-0 voor maar twee strafschoppen van Bouwmeester zorgden terug voor de nodige spanning. Anderzijds werd bekend gemaakt dat Wolvertem zich volgend jaar versterkt met Bastin, de topschutter in tweede provinciale die momenteel uitkomt voor Asse-Zellik.

Zaterdagavond won VK Ninove met 2-1 van Melsele. Gunther Thiebaut nam beide doelpunten voor zijn rekening. Dit weekend besliste de bond dat de wedstrijd tegen Sparta Ursel herspeeld moet worden. Ninove leidde me 6-0 maar rond minuut 80 gooide een lichtpanne roet in het eten. Waarschijnlijk wordt de match gespeeld tijdens het weekend van 1-2 maart.

Match Mazenzele gestaakt

In tweede provinciale ging Merchtem 2000 hard onderuit op het veld van Beersel-Drogenbos. FCM 2000 verloor met 5-0 en ziet Beersel naderen tot op twee punten. Kester-Gooik speelde 2-2 gelijk tegen Liedekerke. De bezoekers kwamen 0-2 voor via De Coen en Vervoort maar in de slotfase kwam de thuisploeg langszij via Vermet en Oztürk. Dilbeek won met 2-4 van Delta Londerzeel. Jamme en Tavares scoorden elk twee keer.

In derde provinciale F leidde Mazenzele met 0-4 tegen RWDM maar na een tweede rode kaart trok de thuisploeg richting kleedkamers. Deze wedstrijd krijgt ongetwijfeld een staartje maar Mazenzele hoeft zich geen zorgen te maken.

De topper tussen Meise en Borght eindigde op 0-0. Hekelgem kwam tegen Ritterklub pas in de tweede helft tot scoren. Van De Gucht, Clauwaert en Van Der Veken vonden na de rust de weg naar de netten.

Kapelle Sport kon na een nul op zes de volle buit pakken tegen Zuun. Het won met 5-0 terwijl eerste achtervolger Borchtlombeek verrassend verloor van Itterbeek. Almord, Bitar en Vandenborre schoten Itterbeek naar de 1-3 winst.

SK Leeuw profiteerde van dit verlies en won van Oetingen met 1-2. Vierendeel bracht Oetingen op voorsprong maar Buelinckx en Van Roy keerden het tij voor de bezoekers. Buelinckx kreeg op het einde van de match nog rood.

Topartikels bij Goeiedag.be