Asse kandidaat gemeenschappelijk eco-wonen

Op voorstel van gemeenteraadslid Edward Van Keer (Groen) stelt de gemeente Asse zich kandidaat voor een gratis trajectbegeleiding voor een project gemeenschappelijk eco-wonen te Asse.

Als locatie wordt hierbij gedacht aan het jeugdhuis ‘t Bronneken en de aangrenzende gebouwen en percelen in eigendom van de gemeente.

De site van ongeveer 20 are biedt plaats voor een tiental privé-wooneenheden en een gemeenschappelijk woongedeelte.

Bond Beter Leefmilieu en vzw Samenhuizen doen een oproep naar lokale woonactoren om zich tot 22 februari kandidaat te stellen voor een gratis trajectbegeleiding van woonactoren die samenhuizen als instrument voor klimaatvriendelijke kernversterking willen inzetten.

Uit de ingediende kandidaturen worden vijf kandidaten weerhouden, die vervolgens gedurende 18 maanden worden begeleid.

Edward Van Keer stelde op de gemeenteraad van januari voor om Asse kandidaat te stellen met één van de gemeentelijke eigendommen waarvan een verkoop al gepland wordt.

Naast de beoogde inkomsten voor de gemeente, kan zo tegelijk een sociaal en ecologisch project gerealiseerd worden.

Schepen Michel Vanhaeleweyck (Open VLD) beloofde toen om dit verder te onderzoeken .

 ‘Na mijn deelname aan de studiedag van BBL en vzw Samenhuizen op 28 januari over gemeenschappelijk eco-wonen, overlegde ik met de gemeentelijke diensten’, aldus Van Keer.

‘Toen bleek dat de site van het jeugdhuis ‘t Bronneken een optie was. Ook schepen Michel Vanhaeleweyck kon zich hier achter scharen.’

‘Nu is het afwachten of Asse ook effectief gekozen wordt uit alle kandidaturen.’

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk