Jazz MADD met ‘Die Hochstapler’ en ‘8 o'clock shadows’

Het tweede voorjaarsconcert in de reeks Jazz Muziek Aan De Dender (Jazz MADD) bestaat uit twee optredens. In Ninove en Aalst kunnen de muziekliefhebbers ‘Die Hochstapler’ aan het werk zien, in Denderleeuw heeft voorzitter Jean Van der Schueren ‘8 o’clock shadows’ op het programma.

Die Hochstapler betekent zoiets als ‘de bedriegers’. In ‘The Braxtornette project’ maken Pierre Borel, Louis Laurain, Antonio Borghini en Hannes Lingens gebruik van de composities en concepten van Anthony Braxton en Ornette Coleman, twee grote Amerikaanse componisten. Beiden hebben een revolutionaire visie op muziek, musicologie, filosofie en het leven. Die Hochstapler ‘steelt’ hun ideeën, exploreert het labyrint van noten, gedachten en improvisaties om zo te komen tot een eigen creatie.

De ‘8 o’clock shadows’ is een jazzcollectief van acht muzikanten uit de conservatoria van Antwerpen, Gent, Leuven, Rotterdam en Amsterdam. Samen kunnen ze knappe adelbrieven voorleggen met optredens bij o.a. Brussels Jazz Orchestra, Brussels Youth Jazz Orchestra, New Brass Directions en op festivals zoals North Sea Jazz, Jazz Middelheim, Jazz à Viene, Montreux, Waldstock Festival, Nanjing Jazz Festival. Dit jonge geweld stak de koppen bijeen in het voorjaar van 2013 om zo een octet te vormen.Het uitgangspunt van’ 8 o’clock shadows’ is samen vertrekken vanuit een melodie, muziek die goed in het oor ligt en een verhaal vertelt.

Praktisch :

  • ‘Die Hochstapler’ op zondag 23 februari 2014 om 11 uur in ’t Pact, Meuleschettestraat 74 (Aalst) en op zondag 23 februari 2014 om 19 uur in ’t zaaltje van de Koepoort, Koepoortstraat 1 (Ninove).
  • ‘8 o’clock shadows’ op zaterdag 1 maart 2014 om  20 uur in ’t Kasteeltje, Stationstraat 7 (Denderleeuw).
  • Info en reservaties : info@jazzmadd.be   –  0495 12 14 47
Topartikels editie Ninove-Dender