Nieuwe kans voor OMA-fietsroute

Nu de provincie Vlaams-Brabant een miljoen euro uittrekt voor subsidies van fietssnelwegprojecten, zijn er nieuwe kansen om de OMA-fietsroute, tussen de stations van Opwijk, Merchtem en Asse, toch te realiseren.

Na de gemeente Merchtem had ook Opwijk het project voorlopig afgevoerd. Merchtem vond het te duur om dit fietspad op eigen kosten aan te leggen en Opwijk vond het zinloos zijn deel te realiseren als Merchtem dat niet deed.

Asse was al vroeger zeker van 100 procent subsidie voor zijn deel van de route naar Brussel toe.

Lobbywerk

CD&V-Opwijk maakt zich sterk dat door haar lobbywerk bij gedeputeerde Tom Dehaene, de OMA-route vooralsnog kan gerealiseerd worden met 100 procent subsidies.

Het Gewest (40 procent) en de provincie Vlaams-Brabant (60 procent) zouden de aanleg van de zogenaamde ‘fietssnelwegen’ samen voor 100 procent financieren.  Zelfs de studiekosten zouden door de provincie voor minstens 40 procent gesubsidieerd worden.

Op de gemeenteraad van dinsdag 28 januari vroeg CD&V aan het gemeentebestuur van Opwijk om de OMA-route opnieuw op de agenda te zetten.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk