Nieuw parket Halle-Vilvoorde vanaf 1 april 2014 in Asse

Staatssecretaris Servais Verherstraeten (CD&V), bevoegd voor de staatshervorming en de Regie der Gebouwen, kondigde maandag in Asse aan dat het nieuwe parket Halle-Vilvoorde vanaf 1 april 2014 operationeel wordt in de vroegere rijkswachtkazerne in de Nerviƫrsstraat.

In de al deels gerenoveerde achterste vleugel van het gebouw komen in eerste instantie een 35-tal personen ā€“ procureur, magistraten en parketsecretariaat ā€“ werken.

Het parketsecretariaat komt beneden, in de vroegere eetzaal van de kazerne. De diensten van de nieuwe procureur Thierry Freyne, worden op de eerste verdieping gehuisvest.

De renovatiewerken zijn vorige week gestart en duren 120 kalenderdagen. Ze worden uitgevoerd door firma Renotec en kosten 320.000 euro.

Oud rusthuis

Tegen de zomer van 2014 verhuizen de andere personeelsleden naar een leegstaand deel van het oude rusthuis Hingeheem in de Gasthuisstraat.

parket halle-vilvoorde 2Het gemeentebestuur stelt het oude rusthuis gratis ter beschikking van de Regie der Gebouwen, dat voor ongeveer 250.000 euro opfrissingswerken zal uitvoeren.

In dat gebouw komen nog een 60-tal administratieve ambtenaren, zodat tegen de zomer van 2014, het parket van het nieuwe gerechtelijke arrondissement Halle-Vilvoorde volledig operationeel is in Asse.

Het OCMW-buurthuis, dat eveneens in het oude rusthuis onderdak vond, kan blijven waar het is.

Nieuwbouw in 2017

Het gaat om een voorlopige huisvesting voor het nieuwe parket.Ā De Regie der Gebouwen wil tegen 2017 een volledige L-vormige nieuwbouw optrekken in de NerviĆ«rstraat, op de plaats waar nu nog de oude kazerne staat.

Een renovatie van het oude gebouw, dat intussen al een paar jaar leegstaat, is voor de Regie geen optie. De investering voor de nieuwbouw wordt voorlopig geraamd op 7 miljoen euro.

Eenmaal de nieuwbouw afgerond worden alle parketdiensten daar gehergroepeerd en wordt ook de gerenoveerde vleugel gesloopt.

BANNER ASSE

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk