Haviland deelt rijdende frituur uit

Meer dan 1.200 gezinnen, verspreid over 20 gemeenten van het werkingsgebied van Intercommunale Haviland, brachten in oktober – de Grote Inzamelmaand frituurvet- en olie – massaal hun frituurvet- en olie naar één van de 19 deelnemende containerparken.

Dat blijkt uit cijfers van Interafval, het samenwerkingsverband tussen de VVSG en de Vlaamse afvalintercommunales. De actie zet daarmee het succes van voorgaande acties verder.

Iedere deelnemer kreeg één tombolaticket per liter correct ingeleverde gebruikte frituurolie of -vet op het recyclagepark.

Deelnemers maakten kans op bioscooptickets, een friteuse en een rijdend frituurtje.

Vrijdag reikte Haviland in haar lokalen in Zellik, de friteuses en het rijdend frituurtje uit aan de 21 gelukkige winnaars.

Winnares van de hoofdprijs, een frituur die gratis op bezoek komt voor een feestje met buren en vrienden, werd Martine Brisaert uit Sint-Pieters-Leeuw.

Frituurvet en -olie kunnen gerecycleerd en hergebruikt worden als milieuvriendelijke biodiesel. Van één liter correct ingezamelde olie of vet wordt bijna één liter biodiesel gemaakt.

Topartikels bij Goeiedag.be