Paul Van Himst (70) in ziekenhuis met longontsteking

Oud-voetballer Paul Van Himst, die begin oktober zijn 70ste verjaardag vierde, is woensdag opgenomen in het UZ van Jette met een longontsteking.

Van Himst ligt op de afdeling intensieve zorgen en staat onder permanent toezicht van een arts.

Het ziekenhuis noemt zijn toestand ‘ernstig maar stabiel’. De familie wenst niet te worden gecontacteerd door de media. ‘Het ziekenhuis zal zelf communiceren over de gezondheidstoestand van de heer Van Himst als er nieuwe evoluties zijn’.

Paul Van Himst sukkelt al een tijdje met zijn gezondheid. Hij onderging in juli een dubbele bypass-operatie aan het hart, maar dat was een geplande ingreep. Al eiste die operatie wel een lange revalidatie, waardoor Van Himst niet meer meereisde met de Rode Duivels.

De viervoudige Gouden Schoen is sinds 2003 ambassadeur van het nationale team en begeleidt sponsors op buitenlandse reizen van de Rode Duivels.

In de voetbalwereld wordt bezorgd gereageerd om de gezondheidstoestand van de sympathieke Dilbekenaar, die, met zijn zoon, een koffiebedrijf heeft in Relegem (Asse). Ook de vrouw van Van Himst sukkelt met haar gezondheid.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk