Provinciale mouw genomineerd voor designprijs

De provincie Vlaams-Brabant ontwikkelde een ‘MOUW’, een uniek middel om de veiligheid van leerlingen in het verkeer te vergroten. Deze MOUW werd genomineerd voor de Triënnale voor vormgeving ‘Conflict & Design’.

De mouw werd ontworpen door designer Stefan Schöning. Het ontwerp spreekt tot de verbeelding van kinderen. Het nieuwe en innovatieve ontwerp is handig om aan en uit te doen, snel opbergbaar en neemt weinig plaats in beslag.

We zijn blij dat onze inspanningen nu beloond worden met een nominatie voor de Triënnale voor vormgeving’, zegt gedeputeerde Tom Dehaene.

Vorig schooljaar verdeelde de provincie Vlaams-Brabant 3.000 armhoezen aan leerlingen van het zesde leerjaar. De provincie heeft met deze inspanning de MOUW helpen lanceren en rekent er nu op dat het product snel op de markt komt voor iedereen.

De MOUW wordt tentoongesteld op de Vlaamse Triënnale voor vormgeving ‘Conflict & Design’ in C-Mine in Genk van zaterdag 14 december 2013 tot en met 2 maart 2014.

Topartikels bij Goeiedag.be