VIDEO: Roxorloops steelt de show in Belgium's Got Talent

Liedekerkenaar Senjka Danhieux, alias beatboxer RoxorLoops, afkomstig uit Asse, stal vrijdagavond de show in de talentenjacht Belgium’s Got Talent op vtm.

Met zijn nieuwe groep W8 Aminute, pas enkele maanden geleden opgericht, mochten ze de show openen en ze mochten al meteen huiswaarts met drie overtuigde ‘ja’s.

W8 Aminute bestaat naast Roxorloops uit Steve Kashala, Fatty K en de Poolse Kris Blady. De groep combineert beatbox met zang, zonder enig instrument.

roxorloopsDe samenwerking resulteerde in een aanstekelijke auditie. De hele zaal veerde recht voor de vier beatboxtalenten.

‘Ik liet vorig jaar geen enkele beatboxer door’, zei jurylid Ray Cokes. ‘De reden hiervoor staat nu op het podium. Ik wachtte een jaar op W8 Aminute.’

Koen Wauters vatte het samen in twee woorden: ‘internationale klasse’.

Koen kent Roxorloops en Steve Kashala al langer, want zij stonden al met Clouseau op het podium in het Sportpaleis.

Pionier van de beatbox

Senjka ‘Roxorloops’ Danhieux (29) is intussen al twaalf jaar heel gepassioneerd bezig met beatbox. In 2005 werd hij als Belgisch kampioen 2004 vice-wereldkampioen in het WK beatboxen.

Hij geldt wereldwijd als een van de pioniers en vaandeldragers van het genre en mocht al op tal van grote festivals aantreden. Hij was ook het brein achter groepen als Beatoxic en Empedocles.

Voorts maakte hij drie jaar deel uit van Witloof Bay, de Brussels-Waalse a capella-groep die in 2011 voor de RTBf naar het Eurovisiesongfestival in Düsseldorf mocht met ‘With Love Baby’.

Topartikels bij Goeiedag.be