Uitrusting brandweerkazerne kost 1,5 miljoen

De gemeenteraad van Asse keurde de aanbesteding goed voor de uitrusting van de nieuwe brandweerkazerne. De uitrustingskosten werden destijds afgesplitst van het bouwdossier, met de bedoeling beter te kunnen inspelen op de snelle technologische ontwikkelingen.

BTW inbegrepen komt de totale kostprijs uiteindelijk op 1,55 miljoen euro. 60 procent van dat bedrag wordt via de provincie gerecupereerd. Niettemin ligt de raming toch drie keer hoger dan de oorspronkelijk geschatte prijs voor uitrusting en meubilair. Een kwart van de investering is op rekening van de nieuwe zonale seinkamer, die op termijn de interventies van de zeven korpsen in de brandweerzone West zal aansturen.

DEADLINE BLIJFT

Burgemeester Koen Van Elsen (CD&V) houdt ook vast aan de planning om de nieuwe kazerne tegen 1 april 2014 in gebruik te nemen, ook al lijkt de verhuizing plots niet meer zo dringend na de negatieve uitspraak over de (eerste) bouwvergunning voor het Hopmarktproject begin juli. In functie van de Hopmarkt werd de oplevering van de nieuwe kazerne met twee maanden vervroegd, maar daar stond een extra kost van 98.000 euro tegenover.

Raadslid Peter Verbiest (N-VA) stelt die extra uitgave nu in vraag, maar volgens Van Elsen is er juridisch geen weg terug. Bovendien is het nog wachten op wat de provincie zal beslissen over de lopende (tweede) bouwvergunning voor de Hopmarkt.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk