Twaalfde keer autoloze zondag in Asse

Asse beleeft zondag 22 september voor de twaalfde keer de autoloze zondag. Zoals elk jaar is er een rommelmarkt en kan je je fiets laten graveren. Voor de kinderen en jeugd is er heel wat animatie met enkele spectaculaire attracties, plus de ritjes met de paardenkoetsen.

Speciale attractie is het Circus Pepino op het Gemeenteplein, dat om 15 uur een kindvriendelijk programma brengt met veel diertjes, zoals pony’s, een lama en een kameel. Er zijn ook een meisje aan de trapeze, een clown, een koorddanser, goochelaars en jongleurs. Grosa en vzw Arte Mistral bieden je, in de schaduw van de circustent, drankjes en hapjes aan op hun terras.

Verkeersvrije straten

Volgende straten zijn van 10 tot 19 uur verkeersvrij: Nerviërsstraat, Kalkoven, Steenweg, Nieuwstraat, Kerkplein, Kerkstraat, Kattestraat, De Vironstraat, Weversstraat en Stationsstraat. In de Koensborre geldt een parkeerverbod. Doorgang is mogelijk ter hoogte van Oudestraat en ter hoogte van Brugstraat

In Mollem is de Kasteelstraat tussen Kezeweide en Kloosterbeek verkeersvrij. De omleiding in Asse-centrum verloopt aan de noordelijke kant via de Oude Dendermondsebaan/Kelestraat, Prieelstraat, Mollestraat-Tuinwijk/Marlier, Gasthuisstraat, Huinegem en de nieuwe ringweg. Ten zuiden van het centrum rijd je om via Putberg, Koensborre, Bloklaan, Parklaan, Pastinakenstraat, Potaarde, Bergestraat en Petrus Ascanusstraat.

In Mollem kun je gewoon een blokje om rijden via Kloosterbeek, Pastoor De Munterstraat en Kezeweide.

Alle attracties zijn gratis.

Rommelmarkt

Tijdens Autoloze zondag kan je in het centrum van Asse terecht voor de grote jaarlijkse openluchtrommelmarkt. Een standje opzetten kost 4 euro. Reserveren is aangeraden. Dat doe je via jeugdwerkingasse@skynet.be (bij voorkeur) of via 02-452.31.83 (tijdens de kantooruren). Betalen doe je contant op 22 september.

De eerder geplande activiteiten aan de Noorderlaan in Zellik gaan niét door.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk