Je eigen fruit persen

Natuurpunt Merchtem organiseert een  ‘fruitpers-happening’ in samenwerking met de ‘Houtlandse Tuinsappen’, de gemeente Merchtem, het RLGC (Regionaal Landschap Groene Corridor) en het Torenhof van Ann De Ryck.

Uw fruit kan bij ons in Merchtem geperst worden tot heerlijk vruchtensap. Een mobiele fruitpers maakt van uw eigen fruit, appels en peren, puur natuurlijk fruitsap zonder de minste toevoeging.

Deze happening heeft plaats op zaterdag 5 oktober aan de loods van het Torenhof te Brussegem, Nieuwelaan 47 en dit vanaf 9 uur. Vooraf reserveren moet en kan vanaf nu rechtstreeks bij ‘Houtlandse Tuinsappen’.

Bel hiervoor naar 050-78.11.94 en dit van maandag tot zaterdag van 9 tot 12 uur en van 14 tot 17 uur. Inwoners van de gemeente Merchtem krijgen voorrang. Er wordt niet geperst voor commerciële doeleinden.

  • Minimum hoeveelheid : 75 kg per persing.
  • Prijs : 5,50 euro per 5 liter.
  • De sap-opbrengst kan oplopen tot 70% afhankelijk van de kwaliteit van het fruit.
  • Het sap wordt verpakt in 5 liter ‘Bag-in-Box’.
  • Houdbaarheid : gesloten minimum 1 jaar. Na opening 60 dagen koel houdbaar.

www.natuurpuntmerchtem.be

Topartikels bij Goeiedag.be