Cd&v-voorzitter Sammy Mahdi op tournée met het ouderenplan in Affligem.

Aansluitend op de vierdelige tv-reeks “Club Tijdloos” op Eclips Tv waar Sammy Mahdi in gesprek ging met vier bekende Vlamingen, is de CD&V-voorzitter momenteel on the road met zijn ouderentournĂ©e in Vlaams-Brabant. Gedurende zijn tournĂ©e worden er verschillende onderwerpen aangekaart waar ouderen dagelijks mee kampen en waar CD&V oplossingen voor heeft geformuleerd in haar Ouderenplan “Respect voor Generatie Ervaring”. Ook burgemeester Walter De Donder nam plaats in de Club Tijdloos-zetel als gast voor een panelgesprek over de uitdagingen voor ouderen en hoe hij deze als burgemeester in Affligem aanpakt.

De tv-reeks “Club Tijdloos” met onder andere Martine Jonckheere, Margriet Hermans en Michel Follet, genereerde terecht heel wat media-aandacht. Sammy mahdi: “We zetten ons ouderenplan in de praktijk om en gaan ook de baan op met het plan om ouderen te informeren, maar vooral ook te blijven luisteren naar hun grieven. Deze tournĂ©e maakt deel uit van een traject dat lang geleden werd gestart en nog lang niet voorbij is. Als ik met ouderen spreek, stellen ze ook constant nieuwe ideeĂ«n voor. Vandaag nog vroeg iemand uit het publiek om opleiding voor ouderen toegankelijker te maken. Een idee dat we zeker meenemen.”

Op 6 februari was Sammy Mahdi te gast in Leuven, op 19 februari in Zaventem en afgelopen woensdag 28 februari maakte de partijvoorzitter een stop in het Vlaams-Brabantse Affligem met zijn ouderentournée. Zowel grote kwesties als kleinere onderwerpen, die niet onbelangrijk zijn, kwamen aan bod. Zowel de pensioenen als op bijvoorbeeld de zitbanken in de publieke ruimte die gemist worden tijdens een wandeling naar de bakker om even tot rust te komen, komen aan bod.

Met “Club Tijdloos” wil CD&V de stem van 55+’ers laten weerklinken en een positief verschil maken voor deze generatie. In het verlengde van de ouderentournĂ©e zal er ook een podcast worden uitgebracht, waar je de tv-reeks volledig auditief kan herbeleven.

Topartikels editie Ninove-Dender